Zuilreclame

Al enige tijd aan het cyberstormen (via e-mail) over een mirror-site van die van Feijenoord, geheten Fijnoord, waar het heel wat beter toeven is; daar hebben ze geen wijkkrant en ook geen sociaal-cultureel werk, of zelfs maar club- of buurthuizen. De karakters verzinnen we zelf. Dat bracht me op een idee voor de invulling van de virtuele route: interviews met markante mensen uit de wijk. Aan de hand van hun verhalen is een heel ander beeld te geven van de wijk. Hierbij zouden kinderen van het magazine een rol kunnen spelen; die meiden willen graag interviewen. Tegelijk is er wellicht ook wat oud kpb-materiaal in te verwerken. 

Verder… niks anders te melden dan dat ik klaar ben met volgens mij de laatste grote operatie aan de officiële Window2001site: het kunstdeel, dat Lisa heeft verzorgd en zelfs na de nodige verbeteringen van mijn hand nog altijd vol fouten zit, maar dat is verder haar pakkie an. Ik ga dus nu de rekening opmaken, want die webcam heb ik vorige week reeds getest en die komt op het net. 

Iets… dat ik zag: de dvd-schrijver is op de markt. In Apple’s topmodel, een 733MHz G4 ($ 3500), zit het ding en het lijkt alsof je dat vermogen (in MHz of $?) nodig hebt om je eigen films op zo’n schijfje te bakken. Geen idee wat zo’n apparaat los kost, en of ie dus te gebruiken is in langzamere machines. Sowieso zal je vele giga’s vrije (en snelle) schijfruimte moeten hebben. Hou het dus maar op een dvd-speler. 

Ik droom over huizen en klussen en vrat mij het schompes aan roti en pizza uit Feijenoord. Door de ingestelde dertig-kilometer(per uur)zones is de wijk niet meer laagdrempelig. Een nieuwe ijstijd is aangebroken; de ouden vluchten naar het zuiden. Ik neem aan dat Fijnoord in de subtropen ligt en prachtige vergezichten kent vanaf haar imposante gebouwen naar de omliggende heuvels, alwaar men de zon kan zien gaan en komen. Is het een luilekkerland? Groeit er het sappigste fruit gewoon aan openbare lichamen?

Een hele dag geouwehoer met pc’s gaat je niet in de kouwe kleren zitten; maar uiteindelijk krijg je ze toch waar je ze hebben wil, wat met mensen een veel minder eenvoudige zaak is. Dus naar alle waarschijnlijkheid op het net te volgen, de zuilprojectie via onze webcam! Berekoud, tenzij je lekker thuis zit bij de verwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.