Ophef & vertier

Ik heb nog net geen hoofdpijn; na de nodige huisvlijt vanavond nog belastingformulieren zitten invullen. Hoewel, formulieren; ik doe het elektronisch, wel zo makkelijk. Leuker konden ze het niet maken. Wat een gedoe als je halverwege een jaar trouwt, net voor het eind ervan ook nog een huis koopt, je kinderen hebt, en geld had. Misschien ga ik dit jaar een hoop beroepskosten maken; een computer en een digitale camera aanschaffen.
Nu was ik eigenlijk van plan mij op te geven voor het Radiolab 2001. Ze vroegen om geluidskunstenaars, radiomakers van de verbeelding en verkenners van het hoorbare. Met centraal staande passie voor radio. Da’s wat voor mij, dacht ik, dus had ik al een project trachten te bedenken en verzonnen dat ik in mijn cv zou zetten dat ik ‘muziek & geluid voor eigen gebruik’ in grote hoeveelheden heb uitgebracht. Echter, een bezoekje aan hun site leerde mij dat ik wel 750 gulden moet bijdragen indien ik wordt aangenomen. Heb ik even niet, en dan nog. Ze moeten me geld toe geven! Cognito airco soon!? pedro sonoor

Ter overdenking:
er is weer eens een hele hoop heisa gemaakt over de inhoud van de kinderkrant; dit keer zijn het de dissen, iets waarbij ik nooit heb stil gestaan dat het ook maar iemand voor het hoofd zou kunnen stoten. “Je stinkt zo erg, je kan ons nog erger vergassen dan dat Hitler de joden heeft vergast.” Dat Hitler Joden heeft vergast is een feit; dus erger dan erg is….
Waar gaat het over?! Dit doen (mensen)kinderen sinds jaar en dag, tis een spel dat in elke generatie een iets andere scherpte krijgt, afhankelijk van wat de omgeving kan hebben (of niet). Ik moest erom lachen en dat blijf ik doen. Ik ben wel bereid naar de argumenten van anderen te luisteren en, als ze steek houden, die te respecteren.
Waarschijnlijk is zo’n wijkkrantje toch een iets te benepen medium voor dit soort vrijheid. Als het te veel (flauwe) moppen zijn, is het ook niet goed. Gelukkig dat religie nooit ter sprake is gekomen, of het feit dat ze hier vechtspelletjes spelen op de computers, of stiekem naar sex(- of Pokemon!)plaatjes zoeken op het net. En geen hond die zich ergert aan het feit dat ze straaljagers of tanks tekenen.
Ik kan het alleen wel af; ik wil zeker E. er niet bij hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.