Licht in d’Wuisternis?

Gisteren heeft Kevin het wifinet in huis hersteld; er was ’t een en ander mis met de bekabeling (sinds z’n broer er orde in heeft gebracht?). Kevin beloofde weldra een onderhoudscontract op te stellen voor de brandmeldinstallatie, waarop wij hen dan opdracht geven en zij het uitvoeren, maar is dat eigenlijk niet waar we al waren?

Hij vertelde ook dat niet hij, maar z’n vader uiteindelijk het hele netwerk in werking moet gaan brengen, dus dat voegt ’t een en ander toe aan de werkzaamheden die we van Peter vragen: alle netwerkaansluitingen in huis moeten worden geactiveerd, aangesloten op de router; daarnaast moet er een verbinding komen tussen de twee te plaatsen geluidsversterkers (een in het techniekhok, de ander op één hoog in het toilet bij het kantoor), en vanaf de eerstgenoemde (versterker) naar de kast bij de ingang, van waaruit de versterkers bediend moeten gaan worden. Mogelijk moet toch ook nog de (cat-)kabel die ooit gemonteerd is voor de aan het plafond te hangen beamer ingezet worden.

Geen idee of er al wat van Peter zelf is vernomen. Tijd wordt krap, vrijdag weer open, de verbouwing kan pas verder als de boel in het plafond op 2hoog klaar is, WG komt pas als de netwerkverbindingen op orde zijn, en mogelijk moet ook Johan de Bruijn pas komen voor de beamer als dat klaar is. Zodra de brandweer binnen stapt…

Beamer- & schermophanging Belvedere; helaas krijg ik geen enkel signaal door die kabel; de computer herkent ‘m, maar de beamer vindt niets. Dus testen op hoge resolutie lukte niet; die kabel is zeker 20m lang, dus weinig kans dat ’t überhaupt gewerkt had. We doen net alsof er niets gebeurd is en houden vast aan het oorspronkelijke plan. Het geluidssignaal gaat vanuit de bron (laptop) via hdmi naar de beamer gaat, dus van daar moet het terug naar onze installatie, of het moet al eerder ‘afgetapt’ worden. Als we daartoe mensen in hun laptop moeten laten rommelen is dat geen optie. Het moet behalve voor onze gasten, ook voor de meeste medewerkers ‘plug&play’ zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.