Brandweerbaar


Het overleg was goed, mede dankzij inbreng en aanwezigheid van Peter W en Joop. Die brandweerman is niet onaardig, ook wel een beetje ingepakt door ons, desalniettemin, over een maand moet het toch echt in orde zijn! Het is haalbaar, maar er moet ’t een en ander gebeuren de komende tijd en als dat nou ’t enige was… 😉
Waar ik echt heel blij mee ben, zijn de loodgieters. Die hebben het probleem van de wederom lekkende en niet goed aflopende afvoer onder de vloer nu resoluut en (waarschijnlijk) voor goed opgelost. (Het was erger dan we dachten.) En dat met die kou.
Binnenkort komen ze voor de gasleiding naar de Elenbaaskeuken. Een goed bedrijf. Leuk is dat Herman de oude (Jan) H nog kent van het werk vroeger; met zoon John doen wij nu zaken.

De oppervlakte van de Atjehstraat die Joop gemeten heeft is ± 68 m². Meer zal ’t niet zijn; ook niet veel minder.
Voor de vetput komt een nieuwe afspraak en dan moeten we die parkeerplaats vrijhouden. Volgens die jongens is die meter die wij hebben er een voor olie; een vetput wordt doorgaans minimaal een keer per jaar schoongemaakt (afh. van de keukengebruiken ter plaatse). Dat gaan zij dan doen.
De gasleiding naar de keuken kan het best via het plafond lopen; daar moeten dan ventilatieroosters in, zodat bij een eventuele lekkage het gas geroken kan worden. (Dat moet eigenlijk toch al, omdat er eerder een koppeling/onderbreking in die leiding is gemaakt naar het gastenverblijf.)
Peter W heeft toegezegd de brandmeldinstallatie te vervolmaken en gekeurd te hebben (over twee weken). Ik moet in maart op cursus om als officieel beheerder ervan te boek te kunnen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.