Bloedmaan

Vrijdag 3 april 33* schijnt er een gedeeltelijke maansverduistering te zijn geweest, op de avond van de dag van ‘de’ kruisiging, al werd er lang gesproken en geschreven over een zonsverduistering van uren lang. Pas in 2029 kunnen we hier weer een volledige meemaken, op 20 december, 23.42u, maar 7 september 2025 20:12 is er een waarvan het maximum en het einde zichtbaar zouden kunnen zijn.

This is not America! We zijn al niet eens hetzelfde als onze buurlanden, hoewel overeenkomstig. Dus al die idioten die de onzin van over de oceaan klakkeloos overnemen zullen moeten beseffen dat er wellicht veel te veel aandacht besteed wordt aan kleine groepjes schreeuwers zoals zijzelf, de brutalen die al de halve wereld hebben.

De rijken krijgen hun zin; zijn ze over het algemeen ook slimmer? Je moet je bij de winnaars voegen, in hun gevlij geraken, of niet klagen. Er is ook nog tijd aan de zijlijn en rust in de woestenij. We ontmoeten en verbinden met allerlei mensen, maar er zullen er ook buiten bereik blijven, om welke reden dan ook.

JB’s braaksel, 1997

*) de kalender hier zegt dat ’t toen een zondag wasmaar da’s nieuwe stijl vanaf 1752 en voor 345 was ’t weer anders. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.