Atjeetje

De voormalige sekswinkel aan de Atjehstraat op Katendrecht hadden we al een paar jaar in gebruik als opslagruimte en per januari 2017 hebben we het pand in eigendom.
We zijn inmiddels begonnen met de verbouwing ervan; binnen is het vrijwel geheel ‘casco’, alleen elektra, gas en water tot aan de meterkast, en een enkele aansluiting op het riool voor een toiletpot.
In de ruimte vooraan komt een ‘productiekeuken’ met ruimte voor enkele gasfornuizen, spoelbakken, vaatwasser, een betegelde vloer met daarin een afvoerput en we zijn wellicht ook verplicht een vetput te laten installeren.
In het midden een groot werkvlak om te hakken, snijden, kneden roeren en noem maar op, het geven van workshops, met een zitje achter de etalage, een open entree vanuit de gang en ‘vrije uitloop” naar de ruimte ernaast, waarin voorraden, al dan niet gekoeld.
In de gang een grote uitstalkast en in de hoek achterin is ruimte gereserveerd voor een (invaliden)toilet met plaats voor de cv-ketel.
De overgebleven vierkante meters zijn voor een werkplaats waar gebouwd kan worden voor exposities en andere verhaalvormen, mogelijk nog uit te breiden met een aanbouw op het erachter braak liggende terrein.

Op het kadastraal perceel 1142 en een deel van 1143 staat ons pand; de scheiding tussen deze percelen loopt langs de doorgebroken tussenmuur. De perceelgrens aan de achterzijde lijkt te eindigen bij het eind van de uitbouw van het voormalige Chinese restaurant ernaast, de zuidgrens van de percelen 1206 en 1205.
De verhuurder van de woningen boven en ten andere zijde van ons object heeft het achterterrein naar eigen believen ingedeeld en tuinen aan de woningen aan de Sumatraweg toegewezen. Er is nog een stukkie over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.