Zelfdenkzaamheid

Uit een podcast haal ik die term; het kat en muisspel, zegt een literaire voormalige asielzoeker, dat gespeeld wordt door de ambtenaar en de vluchteling, is in Nederland minder grimmig dan in veel landen van oorsprong, maar niet afwezig. Het gaat om macht en onmacht, regels en procedures. Goedemorgen, het is Sint Jan – fuck off!

Ik moet het nodige opruimen. Geen grote verbouwingen. De moed zakte me gisteren in de schoenen toen ik alle zooi in de Rechthuislaan zag; op zolder en achterin het tijdelijke pand.

Is er onderscheid te maken tussen cognitieve en emotionele intelligentie? (Is het überhaupt meetbaar, is het geen vermogen of begaafdheid, maar een morele eigenschap?)We zijn allemaal neurodivers, zeggen ze.

De sonetten van Shakespeare zouden de moeite waard zijn, de muziek van Love, nieuw werk van Kendrick Lamar, Tyler The Creator, als je dat kan vinden. De buurman viert zijn verjaardag morgen pas over een week, de buren daarnaast gaan scheiden en hun huis verkopen, en zouden onze huizen sinds de verhoging van de dijken nog gezakt zijn?

stadstuinleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.