Waterval


De goten zijn weer schoon. Niets te vroeg, want we kregen vanavond de volle laag, met hagel zelfs. Nu hadden we echter zelf last van lekkage. Op de Elenbaaszolder gutste het water van het stukje platte dak over het dakraam waaronder de computer en de koptelefoons stonden en zo’n Velux is daar niet op berekend. Stomme constructie om die afvoer erboven te plaatsen. Op het hoogtepunt van de stortbui was dit een haast Zuid-Duitse (over)stroming…
Gelukkig op het juiste moment op de juiste plaats om de boel weg te slepen en wat emmers eronder te plaatsen. Misschien dat ze vannacht ook nog dienst moeten doen. Hopelijk hebben de buren geen last meer gehad, maar moeten ze nog wel even gerustgesteld worden en misschien iets ter vertroosting krijgen?
De les voor de toekomst is dat de goten geregeld schoon dienen te worden gehouden, zeker rond deze tijd, en dat er indien mogelijk een extra kap boven dat dakraam wordt aangebracht.
We hadden overigens een aardige opkomst bij de Next Story en konden ook enkele verdoolde Kaapbezoekers een droog onderkomen met lekkere soep van Lamia bieden. Al met al een prachtige dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.