Voorstel overstap MS 365

We hebben het er al kort over gehad – de kosten van €500 per maand voor vijf jaar (= €30.000 incl. de Business Premium licentie en externe backup bij NM2D) is dan zonder de eerste €7300 van de transitie zelf – en onze penningmeester weet dat te vergelijken met een soortgelijke overstap bij een andere (kleinere) organisatie, die hij heeft meegemaakt.
Het advies voor dit bedrijf komt van onze IT-adviseur, dus daarover hoeven we hem niet te bevragen. (;-) Er is nog een ander soortgelijk bedrijf gelieerd aan TechSoup, dat licenties voor non-profit-organisaties met o.a. Microsoft regelt, maar die oogde mij heel wat minder toegankelijk. Het is ook niet zo dat je ‘effe’ een offerte opvraagt voor zoiets; aan deze is een traject(je) vooraf gegaan met aanvragen, het opzetten van de initiële MS-omgeving, een gesprek, een vragenlijst, het verschaffen van toegang tot de MS-omgeving aan NM2D, en een mailwisseling, waarna zij dit rapport hebben opgesteld.
Dinsdag 27 juli vanaf het middaguur tot uiterlijk 14/15u kan hun vertegenwoordiger er zijn, onze schatkistbewaker is er vanaf 13u, dus er is tijd genoeg om een en ander door te nemen.

Om wat mijzelf betreft gelijk even naar fase 4 ‘Vermogen’ (zie § 4.4) door te schieten: het is op de voorgestelde wijze een behoorlijk indringende opzet. Dit gaat iedere medewerker ‘voelen’ in het werk, de toegang tot ’the office’, de manier van werken en communiceren. Ik zie natuurlijk ruimte voor verbetering zoals dat nu geschiedt en de mogelijkheden die de Microsoft-omgeving daartoe biedt. Of we het heft nog een beetje in eigen hand houden is iets wat te onderhandelen valt, opdat het past in het ‘interieur’ en de ’stijl’ van Belvédère, met de accenten op de juiste plaats (;-). We zijn geen ‘gewoon’ bedrijf, maar ook ‘gewone’ bedrijfsvoering moet ons niet vreemd zijn. We zijn er nog wel even zoet mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.