Vinkentering

Ik moest kennelijk wat stoom afblazen.

Ik vind dat de opzet en opmaak van de kaart verdedigd moet worden; dat gezeur over vinken, terwijl we een fraai alternatief hebben met de legenda-eenheden die verschijnen voor de tekst zodra een laag aanstaat. (Er passen in meerdere opzichten géén vinkjes achter!)

De taalpolitie ook aanwezig? Volgens mij hoef je geen accenten op de e’s van één te zetten als uit de context duidelijk is hoe het gelezen/uitgesproken dient te worden. Maar je gaat niet met agenten in discussie, dus…
Graag zou ik weten in welke browser die tooltips niet werken; ze zijn wel wat traag, maar dat is ze eigen. Ik heb allerlei browsers geprobeerd en er staat geen code (meer) in die niet door de (niet al te oude) ‘grote merken’ gelezen kan worden. (Ook IE8 doet ‘t, al maakt ie er een zootje van – als rijden in een 2CV op de Autobahn.)
[Andere opties met door javascript of css gegenereerde popups grijpen te ver in op de constructie van deze kaart. We hebben al gekeken of er iets mee te doen was, maar het koppelen aan lagen (die naar willekeur aan of uit gezet kunnen worden) is (te) ingewikkeld.]
Onhandig om nu te horen dat de topografie in de ondergrond moet; kan de hele boel weer op de schop. (Heb de plaatsnamen wat ‘zachter’ zwart gemaakt – ze kunnen er zelf niets aan doen ;-).)
Ik heb alle teksten gekopieerd uit hun Worddocument en daar in de ‘gauwigheid’ al ’t een en ander aan verbeterd; ze hadden ’t wat netter moeten aanleveren.
‘Alles uit/aan’ gaat niet op een andere plaats. (Basta!)
GB is geen Engeland; GROOT Brittannië voluit.
Er zijn ook zaken waar ik niet ‘ff snel’ iets aan kan doen, maar die wel wezenlijk zijn (en enigszins te voorzien waren): de zichtbaarheid van de helicopterzones en de 12nm-grens. De oplossing die ik hiervoor zie is de laag ‘zones en grenzen’ boven die van de ‘scheepvaart’ te plaatsen (wat dan ook onherroepelijk in de legenda zo gebeurt). Het meer transparant maken van scheepvaartroutes heeft wel wat effect, maar of dat volstaat? Willen ze dan ook de windparken transparant hebben? Beide opties zijn al met al toch vrij ingrijpende operaties. Wat te doen?
“Dat was ’t voor nu”? Wat staat ons nog meer te wachten?
Ik krijg een beetje de indruk dat we ze om te beginnen te veel hebben gegeven, aangezien het kennelijk nooit genoeg is. Elke meerwaarde heeft z’n prijs.
Een beetje knorrig word ik vooral omdat ’t allemaal als kritiek klinkt, terwijl ’t meest of gezeur is, of het gevolg van hun eigen falen. Waar zijn de lovende woorden (overigens)?
En toch… ik vind ’t wel leuk om aan zo’n kaart te klooien, maar ’t kost niet niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.