Van de poot

Opboksen.
Heb jij woensdag tijd, boxen ophangen? Donderdag wordt er geïnstalleerd en andere dagen (morgen) ervoor is de zaal bezet. En kans om een poot te lassen? Zoveel haken (en ogen) zitten er ook niet aan.
Ik ben er sowieso om negen uur, maar als jij zegt half tien, of tien uur, mij ook best. Woensdaggehakt.

Wikkit
Heb nog wat gerotzooid aan het bestand: laag gebied ingevoegd (uit ouder bestand – had ik kennelijk al eens gedaan) en enkele ontbrekende watertjes, en verder gesleuteld aan de dijkringen (waardoor jouw ‘presentatielaag’ niet meer overal synchroon loopt, maar dat zal niet opvallen gezien de ‘lompheid’ ervan waarmee ie veel water afdekt).
Heb je trouwens al die NWP-data er zo in gestopt van uit bestand met rd-projectie? (Hoop ik maar, want er klopt niet veel van.) Krw kan ik evt. omzetten naar wgs, want daar heb ik shapes van.

Tot zover vanavond…

Dit is wat ie goed dunkt. Er hangt evenwel een hoger prijskaartje aan dan wat hij aangeeft: met telefonie en televisie erbij wordt het duurder. Die bandbreedte (300 Mbit down-, 40 Mbit upload) kan niet via het KPN-netwerk (zolang er geen glasvezel is). Beetje minder zou ook kunnen (180/30 down/up). Ter vergelijking een privé-aansluiting (niet zakelijk) ‘alles-in -één’ 150 down/15 up.

Snelheid is tot daar aan toe; het meest belangrijke is stabiliteit, betrouwbaarheid. Gaan ze dat bieden? PDK is geloof ik partner (meende ik ‘m te horen zeggen). Garandeert dat snelle service in geval van problemen? En er komt nog wat aan installatie door hen bij…
PV heeft de brandslangen gecontroleerd en voorzien van de benodigde stickers, plus een (lelijk) icoon/symbool dat er boven moet hangen. Ik heb nog wat dingen vast te zetten bij twee slangen (bgg en expo). De brandblusser was dus ok, maar moet goed zichtbaar ergens aan de muur, net als de blusdeken. Verder moet er op iedere verdieping een vluchtplan hangen. (Ga ik maken.)
En dan de rekening; over oktober, is ’t al weer ruim november en nadert december… brrrr
Gewoon omdat het vandaag aan het licht kwam, voor de donkerte en de regen, maar de timmerman zag ’t scherp, dat die kachelpoot niet te lassen valt, omdat het gietijzer is (vandaar het mislukken van die voorgaande poging). We moeten iets anders verzinnen.
Wat ook een beetje de issue is met die ombouw voor de motoren op het dak. Geen zak mee opgeschoten, behalve dan zien dat er altijd problemen bij komen. Overigens zou een trappeziummodel wel kunnen. Punt is vooral dat een dakkie de afzuiging kan frustreren, maar zonder zit je met noodzaak tot afwatering en mogelijk toch nog meer dan genoeg herrie. Het is misschien trial & error, geen kat in ’t bakkie.

Ik heb toch gewoon een gat in de zijkant van die tv-kast gemaakt. Wellicht is al verslag gedaan van het onderhoud met WG – er waren (minstens) vier verschillende Peters in huis vandaag – waaruit ik destilleer dat jullie toch vreemde ideeën hebben over communicatie en/of hoe dingen (en mensen) werken. Elke keer hoor ik weer iets anders, maar zij beweert glashard dat het zo altijd zo bedoeld of gezegd is. Luisteren jullie wel naar wat wij zeggen, hoe wij begrijpen wat jullie verstaan? Ditmaal werd ik hierin gesterkt door de verwarring die ook PWG ten deel viel. Ik maak me al geen illusies meer jullie wensen te kunnen vertalen en wens evenmin jullie advocaat te zijn.

Nou ja, klinkt allemaal te zwaar, maar uitgesproken wordt nooit het juiste op het goede moment, omdat er geen tijd is, of de woorden achteraf komen. Ik ben er dag en nacht mee bezig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.