Van de Kaap

De zoete geur van bloemen
in het laatste schemerlicht
Je danst met zoekende ogen
en zingt met gesloten gezicht

Elendebaas Het hoofd zal er dezer dagen niet naar staan, maar we moeten ’t hebben over de mogelijke voortgang in het Elenbaashuis, allereerst in de keuken. Eerste stap zou daar nu het plafond zijn, maar hoe, is de kwestie.

De timmerman stelt een pakweg 15 cm verlaagd metalstud plafond voor om daarmee de wankele muren ‘in te sluiten’. Da’s ’t makkelijkst, maar krijgen we er onze handen voor op elkaar? Wellicht heeft er al iets van een lager nieuwer plafond ingezeten, gezien de sporen op de muren.

De andere optie, houten rachels met een meer ‘conventionele’ dikte voor die tijd, heeft als nadeel dat het bewerkelijker zal zijn (gedenk het plafond in de lobby) en weinig zal doen met betrekking tot de muren, al kan je je afvragen of die muren überhaupt te stabiliseren zijn.

Al gezegd was, dat het oude, bewaarde houtwerk voor rond de ramen in het huis niet meer past vanwege de draaikiepramen die iets te breed zijn. Daar moet iets op verzonnen worden en eerst moet ook nog uitgezocht worden of ’t een en ander sowieso nog bruikbaar is. De lambriseringen onder de ramen zijn er, maar willen we ze ook terug langs de stukken blinde (buiten)muur in de voorkamer, alsook in de keuken?

De installateur is al gevraagd voor het aansluiten voor de laatste radiatoren (studio en slaapkamer) en de elektricien moet een keer de elektra in de studio en gang komen afmaken.

Een andere kwestie is de host; enkele; van ons zijn al enige weken geblokkeerd op het huisadres na een wat te ‘overdadige’ mailing, of om andere, duistere rede en hij laat niets van zich horen na herhaalde verzoeken deze problemen op te lossen. Daarnaast is hem ook verzocht ons een (geldig) certificaat aan te meten voor onze mailbeveiliging, maar zoiets neemt ie alleen maar aan van de tenaamgestelde als zijnde de ‘echte’ klant. Dat is een op te stellen verzoek, maar moet hij ook aan z’n staart getrokken worden omtrent zijn ‘klantgerichtheid’, of is ie ons liever kwijt dan rijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.