Utrech’

kunst in de buitenruimte

Een klus van niks, op zich, een zestiental markers plaatsen betreffende kunstwerken in de stad, de kleuren aanpassen aan de rest van de vormgeving, enkele straten toevoegen die mochten ontbreken.
Ik had echter besloten de oude kaart te actualiseren en pakte daartoe eerst Top50 ondergronden. Dat was al veel meer werk en omdat ik enkele vreemde of niet goed te onderscheiden lijnen aantrof, leek het me beter de Top25 eronder te schuiven.
Tot mijn schrik was heel het aangelegde raster van wegen en water, en allerlei groen en bebouwing zo weinig precies en kloppend, dat ik de hele uitvoering opnieuw kon doen. Intussen was er de vraag gekomen tot het toevoegen van enkele straatnamen. Ik had een nieuwe deadline.
Als een bezetene tekenen en lijnen recht zetten. Om kwart over vijf vond ik ‘t genoeg en dacht tevreden te kunnen zijn. ‘s Avonds nog even ingezoomd en geschrokken van de talloze onvolkomenheden. Zullen ze vast niet zien op een A2, maar er was ook iets met de kleur van het water: sommige lijnen en vlakken waren lichter.
Volgende week zal ik een nieuwe pdf sturen met al die correcties en nog een paar extra straatnamen op toepasselijke plaatsen. Een goede les, of een hoop werk voor weinig? We kunnen al die uren niet doorrekenen aan de opdrachtgever, dus ik zal mijn verlies moeten nemen. Ondernemersrisico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.