Tzerra ketel

Na wat problemen met uitval van de warmwatervoorziening is geconstateerd dat een onderdeel van de cv-ketel beneden in huis lek is. Vervanging ervan kost €508,20 (ex. btw? en ex. installatiekosten), maar een nieuwe ketel kost ons incl. installatiekosten en btw net geen €1500. D’installateur adviseert dat laatste; ik sluit me daarbij aan, al had ik graag voor renovatie gekozen. De leeftijd van de oude ketel doet me dat een beetje betwijfelen. 

Sir Randolph zei van de week al dat de ketel inmiddels acht jaar oud is; misschien te jong voor ‘afschrijven’, maar gaan we er eventueel op vooruit als er een nieuwe ketel inkomt? Is een Tzerra 39c van nu beter; of zijn er andere ketels die beter zijn (en wat kost dat dan)? Ik ben op zich voor ‘renovatie’ en herstel – ‘zonde’ van al dat materiaal en de energie die erin zit – maar als dit het laatste niet is wat er kapot kan gaan in de komende jaren, dan is een nieuwe wellicht op termijn voordeliger. We gaan niet per se voor de goedkoopste oplossing voor de korte termijn. 

Als aanvulling kan ik nog aanhalen, dat hij dit probleem zelden met Remeha ketels heeft gehad (pas de tweede keer – al weet je daarmee dat het dus niet een uniek geval is). Daarbij ook de vraag of bij Remeha het probleem aangekaart moet worden; valt het niet onder de garantie van een apparaat dat verwacht wordt tenminste tien jaar mee te gaan?

ketelmuziek van Johannes B, jaren tachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.