Top!

© topdienst

Ha Emmy,
ik heb vier kaarten voor je, maar daarbij aangetekend dat er geen namen/teksten in staan. Op de schaal waarin deze uitsnedes (overigens enigszins naar a4) zijn gezet krijg ik de ‘labels’ er niet netjes uitgerold (ze staan in het bronbestand ingesteld op 1:10.000). Een uur werk, waarbij het vooral voor de pc zwoegen was. Daarna heb ik ze omgezet naar tiffs met een schaalstok eronder. De ai-bestanden vielen nogal fors uit. Hopelijk kan je hiermee uit de voeten. Mocht ik er meer aan moeten doen dan hoor ik het wel. Ik stuur de set met WeTransfer.

Ha Linda,
heb de video binnen, maar zit met het volgende probleem: het ding is fors. (Ik heb ‘m al teruggebracht in grootte: de afmetingen zijn kleiner, passend in de pagina en het aantal Mb’s is ongeveer een derde, maar toch nog zo’n 100 Mb.) Om aan zo veel mogelijk browsers en instellingen tegemoet te komen zou ik diverse ‘formaten’ van die clip moeten uploaden en op verschillende manieren in de webpagina moeten opnemen. Dat kost allereerst veel ruimte op de server, maar is wellicht ook niet altijd een werkende oplossing.

Een eenvoudiger en meestal goed functionerend alternatief is het bestand op YouTube zetten en daar naar te linken in de pagina (waar ie dan in afspeelt, op de site). De ‘mits & maar’ hier is dat dit kan met een account op YouTube en een film die niet langer dan 15 minuten duurt.

Upload/date: Vimeo’s (nieuwe) speler blijkt niet te werken in Safari (Apple) – een probleem dat meer mensen met de vimeo-code hebben. Nu is het Flash, wat als nadeel heeft dat ie niet op iPads & iPhones te spelen is. Oplossing nog niet in zicht. Een andere keer verder.

Ave Maria,
genadig in de schoot geworpen, mijn jonge heer was met u!
Gezegend alle vrouwen, nu en in het uur van onze dood. Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.