Toeval bestaat niet, toch? 

Vorige week voor overleg in Noord omtrent ‘Water in kaart’, maar vooral ook om daar de computerij op poten te zetten. Alle apparatuur is weg van de Maaskade (op die oude G5 na) en ik heb de oude 27” als tweede beeldscherm aan de nieuwe 27“ iMac ‘van de zaak’ gehangen (werkt fantastisch – mooi spul, Apple*). Verder de nodige software (CyberDuck) en de printers geïnstalleerd. Op zolder de adminiMac en het olifantje. Ik heb een oude 24” mee naar huis genomen (waar de jongste nazaat nu via Windows XP in Parallels een oud StarWarsspel op speelt).

Vandaag naar Den Haag geweest voor overleg en het brengen van de geprinte en ingelijste kaarten. Hebben we het over de eigen site, dat we daar de nieuwsrubriek uithalen – want het oogt natuurlijk zieltogend als daar maanden oud nieuws op staat – en gesteld dat het ontwerpen van een goede site een kunst apart is. Vormgeven is een ding, maar een goede gebruikersinterface kunnen bedenken toepasselijk voor een onderneming of organisatie en z’n beoogde klanten is het ei van Columbus. (Iedereen lijkt tegenwoordig webstekken te willen/kunnen/moeten bouwen, ook de Utrecht-connectie heeft dat inmiddels aan z’n kunsten toegevoegd.)

Af en toe ook wat doen op Katendrecht en een paar stevige projecten (RWS Limburg, Windenergie op zee, Wib, nHWBP en nu Wik) voor de cartografie. Intussen ook het nodige gereedschap rijker sinds het verscheiden van de schoonvader, dus ik kan met een kofferbak vol machines en overig tuig ‘overal’ aan de slag. (Niet in de laatste plaats gewoon in eigen huis!)

*) Onlangs crashte de nieuwe iMac en leek het een videokaart-issue waarvoor die machines door Apple werden teruggeroepen. Het apparaat braaf naar MacPartners gebracht en die verder naar Apple Nederland, maar toen dat niet de oplossing bleek, hebben ze de harde schijf vervangen en de originele doen verdwijnen. Nauwelijks back-ups van het werk, dus al(?) die noeste arbeid is grotendeels verloren gegaan. Bestanden voor opdrachten waar ik niet in gekend ben vielen natuurlijk ook niet bij mij te halen. Sindsdien wordt wijselijk Time Machine gedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.