Stroom op

Wat moeten we als nu de elektriciteit uitvalt? Dan stopt (mijn) betaalde arbeid, studeren is onmogelijk, behalve thuis, uit boeken. Elke dag boodschappen doen voor de verse producten of ze voorlopig buiten bewaren en gas branden in de schouw voor een beetje warmte. Hebben we een encyclopedie in huis?

Het lijkt me spannend; ik kan gewoon doen alsof, voor een dag, om te zien of het wat is. Opstaan, koffie zetten, uitrekken, lezen, wandelen, eten, lezen, opruimen, huishouden, bij iemand langs gaan, koffie, thee, schrijven? Met pen en papier, of terug naar de schrijfmachine? Stofzuigen? Overrated! Maar geen wasmachine en droger, da’s een ramp! Wasgoed opsparen tot de lente, of vriesdrogen wanneer ’t nog goed koud wordt?

Ik was de naam kwijt van iemand die ik dacht te herkennen op de fiets gaande in tegenovergestelde richting, maar wist niet hoe erop te zoeken. Op ‘muis’ had ik het ook niet gevonden, maar ik had het begin verkeerd, zo bleek, toen ik er op kwam door een youtubevideo over de lydische toonladder, toevallig. Vreemd, die verbindingen.

S-scape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.