Sperzie

Voordat we het opgezocht hadden grolden we over de herkomst van het woord, na de huis- tuin- en keukenbonen, als zou het vernoemd zijn naar een illustere figuur uit de menselijke historie, een farao, of de kweker van deze genetisch gemanipuleerde peulvrucht.
Snel genoeg gevonden dat het van asperge(boon) komt, omdat ze vroeger in Nederland net als die slierten gegeten werden met gesmolten boter en nootmuskaat. Wij aten overigens ‘franse’, fijne, dunne en waarom ze zo heten en of de overeenkomt met french friesmeer dan toevallig is, we willen het niet meer weten.
De krant komt dagelijks op de mat sinds de afgelopen verkiezingen; ik lees ‘m door en dank voor ‘t proefabonnement, m’n moeder waarschijnlijk, dat waarschijnlijk spoedig verloopt en ik niet meer weet wat ik mis. De indruk bestaat dat mensen denken geïnformeerd te zijn, maar ze slaan de plank voortdurend mis. Morgen is ‘t anders.
Ik heb de mensen die ik ontmoet in gedachten, hen die ik ken in dromen, maar bespeel zelf mijn gevoel. Het is prettig dat de zon schijnt en zorgen, ziekte en dood zich als donkere materie aan onze waarneming onttrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.