Speling

Gepassioneerde minderheden; ik kwam haar weer tegen en bedacht hoe ik mij tot haar moest verhouden. Ik kon aandacht trekken, het podium betreden, gitaar spelen. Jong, dun, rechtlijnig. Maar wat was het nieuwe woord, de titel die ik had bedacht?
De deugd van vandaag is een gesel voor de toekomst. Niet overdrijven, de juiste vergelijkingen maken, niet extrapoleren.

In de pre-pruimentijd belde hij, stond ik met lijm aan de vingers de klus te klaren en vervolgens verder op zolder. Hij laat niets meer van zich horen; geen idee hoeveel tijd ie werkelijk bezig is geweest. Zijn geklungel kennende, zal het relatief lang zijn. Door de dag heen loop ik de schakels nog na en de grindtegels naar achterin de tuin. Een stammetje doorgezaagd en de aannemer over wanneer ie alsnog het werk aanvaart. Ik stel de gereedmelding uit en krijg antwoord en akkoord. Morgen, overmorgen, maar niet vandaag. Mario is een fantastische naam voor een loodgieter.

Ik geef de lelijke herinneringen van Johannes B een plaats naast de mijne, al dan niet voor derden toegankelijk, mits ze het weten te vinden. Het is soms oorverdovend mooi:

Bellenblazerij, 1988?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.