Raampartijen

Als een driedimensionale puzzel terug in elkaar te zetten, met schuin verlopende opvulstukken die ik per stuk moet maken. En dan moet alles er weer af om de afdeklatten van de schuifmechanieken vrij te maken, die demontabel dienen te zijn, en in te korten opdat de vensterbank erop aangesloten kan worden.
Boven de horizontale lijsten moet het stucwerk hersteld worden en onder de afdeklijsten van de voormalige contragewicht kokers van het linker raam moeten dikkere klosjes geplaatst worden om ze op de juiste hoogte te krijgen. Tenslotte zou het goed zijn als er nog geplamuurd en geschilderd wordt voordat ‘iedereen’ er aan gaat zitten.

Het is allemaal veel te kort dag, dus ik zie wel hoe ver ik kom. Als de abele man er eenmaal in zit, valt er waarschijnlijk niet veel meer te klussen. Mogelijk is het in de loop van deze week al zo ver. Ik doe alles evenwel zorgvuldig, of gewoon niet. Daarna ga ik verder met de tussenkamer, achterkamer en keuken. Wie in de buurt is, moet maar komen kijken wat er van gebakken is.

Stroomvoorziening in overige ruimtes gerealiseerd; we kunnen door met restaureren. Er heeft geen vaste lamp meer gebrand in de tussenkamer sinds 2008. Schrijf dat maar op je ronde buik! De beschikbare ruimte economisch ingedeeld; alles kost een vermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.