Memorabel weer


Ook omdat het in Tchernobyl dertig jaar geleden gruwelijk mis ging; dan maar liever hagel, wind en lage temperaturen. Niet dat ik er last van had en in de hectiek viel alles toch nog op z’n plaats. Alsof het ervoor gemaakt was, alles kon opgehangen worden, net genoeg kit, prachtige werkbladen en een glanzend nieuwe koele werkbank; de koppijn zette niet door.
We boffen met al die inzet van mensen, niet in de laatste plaats ook de loodgieter. Heel tof zoals hij ’t aanpakte en installeerde, geen moeite te veel (maar afwachten hoe dat uitpakt in de nota ;-). En de huistimmerman behoeft haast geen kroon; die heeft gelijk alles gekit (al zag ik dat ie nog de naad bij de drempel van de wc is vergeten – moet ik nog een tube kit voor kopen).
Het volgende stadium is de keuken. De vandaag geleverde beukenhouten werkbladen zijn prachtig. Wat echter nog rest voordat er gelogeerd kan worden: de elektra (schakelaars en stopcontact) in de natte ruimtes moet afgemonteerd worden, alsook een aantal van de stopcontacten in de woonruimte, lampen opgehangen (toilet, douche trappenhuis/dakterras), de toilet van een bril voorzien, en toch ook een oplossing voor de toegangsdeuren, want momenteel kun je dus niet de openslaande deuren afsluiten vanaf de zolder en moet je omlopen/kruipen via het Elenbaashuis.
Fijn zou dus zijn als de elektricien kan leveren, inzet en/of materialen, een bril en lamp te scoren vallen, en er een list verzonnen wordt voor die deursluiting. De buren zijn zeer verguld met een mooie Elenbaas in hun nieuwe huis – het was een vorstelijke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.