Houtje klep!

Noodoproep: er is geen gas! Het fornuis doet het niet, de soep voor de Kaapse oudjes moet opgewarmd! Er bleek wel warm water, de verwarming was aan, geen elektrische stroomonderbrekingen, behalve bij de gasklep onder het apparaat. In de benen, op de wielen en dat in deze omstandigheden met slecht begaanbare wegen. Fietsen geen optie, da’s meer lopen met de fiets in de striemende wind, dus krabben en krabbelen door sneeuw en ijs in het gelukkig weinige verkeer. 
De vloer is er warm en het euvel zo gevonden; de ‘goekope’ klikaan|klikuit-schakelaar werkt niet meer, vanachter die instelbare voor de afzuigkap naar die bij de klep. Een tijdelijke omleiding gemaakt door de gasklep op een stekkerblok met schakelaar aan te sluiten, maar had ik niet ook de verbindingen achter de draaischakelaar moeten checken? Daar zit wat (beweging) in. 
Update: uiteindelijk bleek de batterij van de zender aan z’n eind en moest de verbinding gereset worden. Een reserveset is nooit weg. Ik moet nog terug voor de spotaansluitingen in de afzuigkap van de Atjehstraat deze week. Ik weet dat het kan en gaat. De maaltijden zijn er woensdag pas. Een beetje respijt. Zien uit welke hoek gewaaid wordt de komende dagen. De koelkasten op vier graden, er was een goed gesprek, een broodje met kaas en verse koffie. Schijten deed ik overal.

pahnafrican

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.