Default

Mijn brein in de ruststand? Dagdromen tegen kopzorgen. Op de pijn mediteren, masseren, masturberen? Verzin nog ‘s wat. Schouderkarbonadekankerkeelontstekingskoorts!
Ik zit in de zon, ogen gesloten, hoofd op een harde stenen rand, denk ‘tennisballentijd’ en hoor: een sportvliegtuig ver weg, een hommel nabij, een tram achter, een auto voor, voetstappen enerzijds, stemmen anderzijds, een verkeersvliegtuig over en uit de rust terug naar het scherm ter registratie. Ik zou ‘t ook op een mechanische schrijfmachine hebben kunnen doen, nostalgisch genoeg.
In je troostrijk afleiding gezocht genezing doorstaande, even zweven op Sweet and Dandy van de mijns inziens doorgaans wat melancholiek klinkende Toots en zijn Maytals; een samen te stellen lijst van verzachtende en verstrooiende muziek? Dat is mijn bibliotheek zonder de scherpe brokken die ik nu niet weggeslikt krijg.
Paardebloembladeren uit het gras geplukt voor dankbare konijnen, zwarte aarde plakt onder een vingernagel. Ze schieten er nu op elkaar met pijl en boog. De schedel wordt langzaam voller en drukt de gedachten in een benauwde hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.