Capture

Vandaag kwam ik nergens aan toe, omdat er in de TenT ingebroken was. Met een flinke tegel door de ruit hebben onverlaten zich de webcam en de computer waarop die aangesloten was eigen gemaakt. Door het ontstane gat in het glas konden ze de oude s-vhscamera zo meepakken, maar de monitor en zeker de computerkast heeft ze toch meer moeite gekost. Aan de snoeren hebben ze het zaakje naar zich toe getrokken, daarbij het een en ander verliezend. Wij hebben nog de voeding van de camera, de deksels van de systeemkast, de netsnoeren, maar verder ook de brokken. Geen levende beelden meer. 
Wat mij betreft blijft dat zo; er viel toch niets te beleven. Geld te besteden hebben we niet; de camera en de computer waren niet van ons. Onze oude capturekaart (s-vhs) zijn we kwijt, maar die had al geen verdere functie meer. Nu is het wachten totdat ze een volgende keer langskomen, want er is meer te halen en het alarm is niet afgegaan, dus dat zal ze vast een makkie hebben geleken. 
Als ze echt binnenkomen, gaat dat tegenvallen. (Zullen ze mij dan bellen om poolshoogte te gaan nemen?) We zijn er vanuit gegaan dat ze tenminste met z’n tweeën waren om de pc mee te kunnen nemen, tenzij er een auto beschikbaar was. Het vermoeden is echter dat het het werk van junks is. Het spul is geen klap waard; veel zullen ze er niet voor vangen. 
De wijkagent schijnt enkele weken geleden gewaarschuwd te hebben voor de aanwezigheid van een dealer iets verderop in de straat. Jammer dat ik dat ook niet wist (naast het feit dat de bewegingsmelder niet reageerde op activiteit ter plaatse van de webcam met monitor, opgesteld achter het raam). Ik was al onzeker over deze opstelling, want zeker van de mogelijkheid en waarschijnlijkheid dat dit kon gebeuren. Het zij zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.