Bar bizar

Wij hebben werk genoeg, al dan niet betaald, uit en thuis, zien en spreken elkaar, op gepaste afstand, zonder te hoeven schreeuwen, over kilometers, als het niet anders kan. En de ruimte en rust om alleen of met huisgenoten van het lenteweer, goed eten, drinken en ander vermaak te genieten.

Ook de macht is niet afdoende verdeeld. Intelligentie lijkt niet gelijkelijk verspreid te zijn, maar het kan zijn dat het niet overal in dezelfde mate of op juiste wijze wordt ingezet. Andersom valt te denken in termen van de oneerlijke verspreiding van domheid. Als dat geen complot is! Er zijn net zo goed stommelingen aan de macht en schranderen die er ver van blijven.

Hoeveel vliegen in één klap? Misdaadcijfers dalen, vervuilende uitstoot is verminderd, mensen kunnen makkelijker ontslagen worden, immigratie is gestopt, cultuursector opgeschoond, en al die overleden pensionado’s scheelt een hoop uit te keren geld. Er is al lang geleden voor gewaarschuwd, dus zijn er wel of niet de juiste maatregelen genomen? (Niets doen is ook een daad?) Een kanon op een mug en dat in al die landen tegelijk; het moeten supervillains zijn.

Johannes B’s Kol Nidre, niet naar Bruch, Zorn, Schönberg of Axelrod; misschien Voigt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.