BAN

Onderweg hierheen zag ik een Roemeense nummerplaat met die letters. Het regende en de oude kast vol houtworm stond nog buiten. Thuis lag er broccoli in de groentela; ik eet noten en pitten, bevangen door verfdampen en het ontheemd zijn. Het is al snel te veel.
Kan je last hebben van ongebreidelde fantasie? Een helikopter vliegt veelvuldig rond. Plotseling begint de muziek te spelen, terwijl ik in gedachten was over het stof op de warme radiatoren. Je kan hiernaast op de bank slapen. Met het raam open lijkt geen optie.
Ze denken dat ik in Reusel zit; eerder vandaag was ik in Amsterdam. Met m’n rug naar de deur hoor ik geluiden van beneden als van mogelijke indringers; het is mijn privacy die ze zouden schenden. Ik moet de deur nog op het nachtslot doen. Het is dat ik al hoofdpijn had.
Als ik terugkom is het vast gezellig, neem ik een douche en ga ik slapen. Lege fles en zak weggebracht. Je kan niet zonder jas en sleutels. Zonder zeep is het zaak goed te wrijven. Ik heb de kast uiteindelijk in het trapportaal gezet. Zonder al te veel schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.