Aan ons plafond

Foto: Joop Reijngoud

Machyta maakt ruimte voor een terug te plaatsen ornament, wij steken oude kalklagen af, daarbij ons best doend het al enigszins gehavende lijstwerk te ontzien. De onderbreking erin ten behoeve van die oude tl-lamp blijft behouden.
Met kleine metalen plaatjes en flinke schroeven is het gehavende stucwerk op verschillende plaatsen weer vastgezet aan de balken. Uiteindelijk verdwijnen die uit zicht onder lagen kunststof wapening en nieuw stucwerk.

Voor de verzekeraar moet er een gasklep worden aangebracht in de keuken, opdat er geen gastoevoer naar het fornuis is als de afzuiger niet aan staat. Het vraagt om inspanning van verschillende installateurs: aan de gastoevoer en de elektrische schakeling waarmee de afzuigmotor aan die klep wordt gekoppeld.

Intussen faalt ook de verlichting in de expositieruimte, die knippert als een gemankeerde huisdisco, alleen op te lossen met het uitzetten van bepaalde groepen van de dimmerpack door middel van het schuifpaneel. Daar komen ze morgen ook voor langs; een installateur van airco’s is om een offerte gevraagd voor het gastenverblijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.