Preputium

Er is meer aan die anekdote dat ze de voorhuid van de Messias hebben bewaard als enig deel van z’n lichaam dat niet verrezen is. Het geeft toch maar aan dat die Jezus een traditionele Jood moet zijn geweest, dus waarom zijn we als christusvolgers niet besneden? The whole deal or no deal! Voorts is het zeer twijfelachtig dat de bedoelde Jezus van Nazareth ooit heeft geleefd, hij wordt nergens genoemd in overgeleverde geschriften van z’n eigen tijd. Of hij was een totaal onbeduidende figuur, of hij is geheel en al verzonnen. Dus dat stukje huid hebben ze echt van een ander.
Uit onderzoek zou zijn gebleken dat een besneden pik over het algemeen hygiënischer is en zouden mannen zonder voorhuid minder vaak oa baarmoederhalskanker veroorzaken. Je wilt er echter niet aan denken om op latere leeftijd het mes er nog in te laten zetten. Gewoon goed wassen! Ik vind een onbesneden lul toch fraaier en zeker met akroposthion, zoals de Grieken graag zagen, geen blote eikel. Leve de (klassieke) beschaving!
Tenslotte moet je ook maar bedenken (als gelovige) dat al die heiligen waarvan lichaamsdelen hier op aarde bewaard worden, het in de hemel zonder die stukken moeten stellen (Petrus en Paulus zonder botten, sommige zonder vingerkootjes, anderen helemaal zonder lichaam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.