Huismeester±

Het is niet alleen formaliteit, maar ook uiting van zorg over de gang van zaken, en een beetje daarbij het gevoel dat ik niet kan voldoen aan gestelde taken, dat ik weer eens verzoek om het vervaardigen van de zandzakken in gang te zetten, bij voorkeur uitgevoerd door de een of andere professionele. Het is niet om mij er vanaf te maken, echter de constatering dat ik zaken niet in de hand heb en nu ad hoc deze herinnering stuur als gevolg van een poging iets als een planning vorm te geven.
Liever raaskal ik over bossen vol ongetuide van marsen voorziene masten getuigend van roemrijk verleden, gelijk de torende gevels van niet spreekwoordelijke Rotterdamsheid waartegen een boom zich mag aftekenen, nog juist in de schaduw van kil winters zonlicht van een wereld die niet meer lijkt te bestaan.
In de lange lijst van te verrichten handelingen heb ik nu ook het ophangen van de luidsprekerkasten in de zaal beneden opgenomen. Een en ander ook naar voren gedwongen door het falen van de cd-speler.  Zojuist verzuimd aanwezig te zijn in ‘noodsituatie’; Ruud heeft het water afgesloten en er is een groep in huis. ‘Hebben wij een afsluitdop of moet er een gekocht worden?’
Ik voel het tekortschieten ernstig. Een ander ding wat mij te binnen schoot: is de blower die we op de gemeentewerf hadden staan al terecht? En nu maar op iets anders gaan schieten…

Heb ik ’t helemaal goed gemaakt vandaag? (Ik heb niet op de vers getegelde wcvloer gestaan.) De anderen blij gemaakt met het te hulp schieten bij een falende fotopresentatie, het regelen van de presentatie-monitor voor morgen, en de edit van de turkse-bruiloftvideo. Bovendien kon ik het afwasmiddel bijvullen, de cd-speler nakijken (meer ook niet), en de verwarmingsketels terug aanzetten, nadat de zekering was doorgeslagen (wellicht door de tegelzetter z’n bedoeningen). Iets om even bij stil te staan voor toekomstige overeenkomstige situaties.

En dan heb ik alle kabels verlegd ter rechter zijde van ‘het gat’. Elektra-, luidspreker-, netwerk- en dimmerkabel. Nieuwe kabels getrokken vanaf de voorgevel, andere directer door het plafond geleid. Maar ik ben niet gerust op het feit dat we niets meer hebben gedaan aan het vullen van die kieren in de isolatie. Ik zal morgen met de timmerman overleggen wat te doen daaraan.
Lekker bezig geweest.

Het was me weer weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.